vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Groente cupcakes, de nieuwe smaaksensatie

Vegetarische cupcakes met wortelen, rode bieten, courgettes en pompoen zijn sinds kort erg populair in Engeland.

Een vegetarische cupcake bevat slechts 179 calorieën omdat de zoete lekkernijen een bom aan groenten bevatten. 1 cupcakecake bevat een mengsel van courgette, pompoen of rode biet, plus rijstmeel en gemalen amandelen, waardoor ze ook gluten en lactosevrij zijn.

Transvet, sluipmoordenaar in vlees en zuivel


Transvet is een onverzadigd vet dat nog slechter is voor de gezondheid dan verzadigd vet.
Transvet zit in vlees en zuivelproducten van herkauwers. Dat is van nature aanwezig omdat koeien en schapen transvetzuren aanmaken bij de vertering in de pens.

Heerlijk ijs zonder rauwe eieren lekker plantaardig dus!


Er is sinds een aantal jaren nu ook een verrukkelijk, zuiver plantaardig ijs verkrijgbaar. Met verfijnde, innovatieve smaken verleidde Professor Grunschnabel met zijn Natural Vegetal Ice de afgelopen zomers het Nederlandse publiek.

De zin en onzin van vitamine-pillen

Volgens de Consumentenbond heeft slechts een selecte groep consumenten daadwerkelijk baat bij extra vitaminesupplementen. Veel vitamines plas je gewoon weer uit, omdat je er al genoeg van hebt. Ook zonder elke dag voldoende groenten en fruit te eten heeft een extra pil meestal geen nut.

Hoe broccoli beschermt tegen kanker


Tot nu toe waren er alleen berichten dat broccoli en aanverwante groenten, zoals waterkers, de kans op kanker lijken te verminderen. Niemand snapte waarom.
Onderzoekrs van de Amerikaanse Georgetown University, Washington DC, hebben nu ontdekt dat dit wel eens zou kunnen komen doordat er isothiocyanaten in zitten.

8 porties groente en fruit per dag: 22% minder kans op hartsterfte


Uit een Europees onderzoek onder leiding van Professor Francesca Crowe (Oxford University) bij 300.000 mensen in acht landen blijkt dat de mensen die het meeste groente en fruit per dag eten, dat is meer dan acht porties per dag, 22 procent minder kans hebben te sterven aan een hartziekte dan degenen die drie porties consumeren. Onder een portie verstaan we een kleine banaan, een gemiddelde appel of een kleine wortel.

Mooiere huidtint en aantrekkelijker door groente en fruit


Onderzoekers aan de University van Bristol slaagden erin voor het eerst een verband tussen huidskleur en de consumptie van groenten en fruit vast te stellen. Groenten en fruit zouden, eerder dan de zon, je huid een gezond en glanzend tintje bezorgen.

Komkommer helpt tegen maagzuur


De meeste medicijnen voor maagzuur smaken niet lekker en werken vaak ook niet effectief, geven gebruikers aan. Door het eten van een komkommer zal het maagzuur verdwijnen op een natuurlijke en effectieve manier.

Afvallen? Eet plantaardig!


De voedingsrichtlijnen zoals het Voedingscentrum die op dit moment hanteert, bestrijden overgewicht onder de bevolking onvoldoende. Nieuw wetenschappelijk inzicht heeft aangetoond dat veel eiwitten eten en veel producten met een zogenoemde lage glykemische index (GI) gebruiken, zoals pasta, peulvruchten en fruit, de beste manier is om af te vallen en daarna op gewicht te blijven.

Mandarijnen supergezond voor lichaam én geest

Mandarijnen hebben op psychisch én lichamelijk vlak een rustgevende werking. Hier is de schil verantwoordelijk voor, waarin zich essentiële olie bevindt die voor die typische mandarijnengeur zorgt. Deze olie bevat moleculen genaamd esters die zowel een kalmerende als krampstillende werking hebben. Mandarijnolie remt de activiteit van je centrale zenuwstelsel, kalmeert je autonome zenuwstelsel en stimuleert je spijsvertering en je weerstand. Tegen spijsverteringsproblemen kun je capsules mandarijnolie innemen.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links