vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Librije vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant

De Librije in Zwolle is door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland.
Chef-kok Jonnie Boer is blij met de titel. ,,Ik heb het koken met groenten altijd geweldig gevonden. Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken”, liet hij in een reactie weten.

Rawfood, rauwe voeding

Rawfood is rauw plantaardig voedsel, en niet verhit boven de 40 graden.
Het is vaak biologisch, altijd vrij van dierlijke vettten (dus zonder vlees en zuivel) en het is niet genetisch gemanipuleerd.
Rawfood bestaat uit geweekte en ontspruitte bonen, granen, noten, zaden, groente en fruit.
Ook komen er steeds meer plekken waar men rawfood kan eten.

Vlees slecht voor zwangere vrouw en ongeboren kind

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die in de eerste 3 maanden van hun zwangerschap veel vlees, aardappelen en vette saus eten een grotere kans hebben op een baby met een laag geboortegewicht. Een eetpatroon met veel groente, fruit en plantaardige olie is juist goed voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind.

Noten verlagen cholesterolgehalte


Door elke dag 67 gram noten te eten daalt het LDL-cholesterolgehalte (het 'slechte' cholesterol in het bloed) met 7,4 procent, het totaal cholesterolgehalte met 5,1 procent en de LDL/HDL ratio met 8,3 procent. 

Hoe meer vlees en zuivel, hoe groter de kans op darmziekten

Volgens onderzoek van de Universitaire de Bicetre in Parijs, blijkt dat dierlijke eiwitten bij vrouwen een verhoogde kans op chronische darmziekten te veroorzaken.
De Franse wetenschappers concluderen uit onderzoek bij 67.000 vrouwen dat een dieet met veel vlees en zuivel de kans op de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa verhoogt.

Vlees verlaagt gezonde bacterien in de darmen en veroorzaakt allergieen

Een Italiaanse studie vergeleek de darmbacterien van Italiaanse kinderen uit Firenze met die van kinderen uit een dorp in Burkina Faso. De Afrikaanse kinderen hadden minder microben geassocieerd met obesitas en meer vetzuren die beschermen tegen infecties.
Ze aten dan ook voornamelijk vegetarisch en weinig vetten en dierlijke proteinen en veel vezels, polysacchariden en zetmeel. De Italiaanse kinderen aten meer vlees, vet en suiker.

Vlees maakt dik

Mensen die vlees eten worden dikker dan vegetariërs, zelfs al eten ze evenveel calorieën, dat blijkt uit recent onderzoek. Minder of geen vlees eten is dus de oplossing voor wie een gezond gewicht wil. Dat zeggen Europese onderzoekers.

Onbekende man geeft 10.000 mensen gratis vegetarische maaltijd

Een onbekende man heeft op Taiwan 10.000 mensen voor een gratis vegetarische maaltijd uitgenodigd. Hsu Min-long, eigenaar van een restaurant in de buurt van de hoofdstad Taipeh, zei zaterdag in een krant dat een motorrijder langs zijn eetgelegenheid reed en hem een zak geld overhandigde. Er zat 480.000 Taiwanese dollar (12.000 euro) in. De man zei dat Hsu het geld moest gebruiken voor gratis vegetarische maaltijden voor Taiwanezen.

Veganistisch dieet hield bewoners van Kreta gezond

Het toerisme op Kreta heeft de lokale bevolking letterlijk ‘verziekt’. De komst van steeds meer supermarkten op het Griekse eiland, waar toeristen en Kretenzers geïmporteerde producten kunnen kopen, is een van de oorzaken van de teloorgang van het beroemde ‘mediterrane dieet’ (o.a.veel groenten, fruit en olijfolie).

'Door plantaardige voeding minder kans op depressies'

Japanse onderzoekers concluderen dat een voeding rijk aan groenten, fruit, paddenstoelen en sojaproducten de kans op een depressie verminderd.
De resultaten zijn onlangs gepubliceerd in the European Journal of Clinical Nutrition.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links