vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Kinderen werkende moeders eten ongezonder


Kinderen van werkende moeders hebben een ongezondere levensstijl dan kinderen van moeders die thuisblijven. Kinderen van werkende moeders zitten vaker achter de tv, eten minder gezond en worden vaker met de auto naar school gebracht. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder meer dan twaalfduizend enig kinderen van 5 jaar oud.

"Publiek wordt misleid met vitamines"


Het publiek wordt op het verkeerde been gezet met reclames waarin wordt gesteld dat vitamines en voedingssupplementen zorgen voor meer weerstand. 'Dat klopt niet', zegt een woordvoerster van het Voedingscentrum in Den Haag. Nu de R weer in de maand is, maken producenten van vitaminetabletten en voedingssupplementen weer reclame voor hun producten waarmee mensen meer weerstand voor de wintermaanden kunnen opbouwen.

Soja beschermt tegen beroertes


Mensen die minstens 300 gram sojaproducten per week gebruiken, hebben 77 procent minder kans op een beroerte dan degenen die minder dan 50 gram sojaproducten per week gebruiken. Dat blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek.

Antioxidanten in groenten en fruit leveren positieve bijdrage aan algehele gezondheid


Onlangs zijn artikelen gepubliceerd  over de negatieve effecten van de consumptie van antioxidanten op de gezondheid. Prof.dr.Roel J. Vonk van Center for Medical Biomics van de University Medical Center Groningen komt nu met de conclusie dat de consumptie van antioxidanten in groenten en fruit juist een positieve bijdrage leveren aan de algehele gezondheid.

Voetballer stimuleert groente&fruit-consumptie jongeren


De inzet van profvoetballers in de strijd tegen een ongezonde levensstijl bij kinderen heeft positief effect. Jongeren eten meer groenten en bewegen meer.

Meloenen en sinaasappels tegen hoge bloeddruk


Mensen die aan hoge bloeddruk lijden, wordt aangeraden om groenten en fruit te eten die rijk zijn aan kalium, zoals meloenen en sinaasappels.

Veenbessen (cranberry): natuurlijke antibiotica


Veenbessen doden de bacteriën niet zoals geneesmiddelen dat doen. De bessen maken het omhulsel van de bacteriën rond en glad, waardoor ze zich niet langer kunnen vasthechten, danwel innestelen in het slijmvlies.
Bovendien kunnen ze ook niet meer in contact komen met andere bacteriën, waardoor mutaties onmogelijk worden.

Supplementen slechte vervangers groenten en fruit


Wie gevarieerd eet hoeft zijn dieet helemaal niet aan te vullen met supplementen. Sommige pillen zijn zelfs zeer slecht voor de gezondheid door te hoge doseringen van stoffen en misleidende gebruiksaanwijzingen.

'Grapefruit helpt tegen overgewicht en diabetes'


Wetenschappers zijn van mening dat de bittere grapefruit een wapen kan zijn in de strijd tegen diabetes. Een studie heeft aangetoond dat nangerin, een smaakstof in citrusfruit, de lever na de maaltijd aanzet tot het verbranden van vet in plaats van het op te slaan.

Ham en salami kankerverwekkend


Een dagelijks sneetje ham, bacon en ander verwerkt vlees op de boterham verhoogt later het risico op darmkanker. Dat zeggen de kankerexperts van de 'World Cancer Research Fund Charity'.
Het Britse Kankerfonds vindt dat we onze kinderen slechte eetgewoonten aanleren.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links