vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Kind eet sneller groenten met bijzondere namen

Jonge kinderen eten aanzienlijk meer als voedsel van een creatieve naam wordt voorzien. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Voorkomt soja borstkanker?

Vrouwen die elke dag een portie soja gebruiken, hebben 18 % minder kans op het ontwikkelen van borstkanker. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 35.000 Chinese vrouwen.

Champignondieet succesvol voor dikke Britten

Het Britse 'Mushroom Bureau' is 2009 gestart met een campagne om af te vallen door middel van een champignondieet.

Hoe word je een vegetarier?

Vegetariers worden nog altijd een beetje scheef bekeken. 'Ze doen moeilijk', 'stellen zich aan' of 'leven ongezond'. Maar niets is minder waar: de gemiddelde vegetarier is gezonder, heeft minder cholesterol en minder kans op diabetes type 2. Tenminste als je niet alleen leeft op pizza, paprikachips en zoute nootjes. Zo doe je het goed:

Restaurant laat 140-jarige kreeft vrij

New York is in de ban van een 140-jarige kreeft. Tot voor kort zwom hij zorgeloos in zee bij Canada, maar vorige week werd hij gevangen en belandde hij in een aquarium van een New Yorks restaurant.

1 november: Wereldveganismedag

Sinds 1994 is 1 november Wereldveganismedag.
Dit gebeurde naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van de Vegan Society.

Feed the World Wereldvoedseldag 16 oktober 2008

Wist u dat u met vleeseten eigenlijk uw medemens zeer benadeelt? Wereldvoedseldag 16 oktober 2008 wordt aandacht gegeven aan voedsel en het recht op voedsel voor iedere wereldburger en wat kunt u dan zoal eten om uw buren niet het eten uit de mond te halen? Daar zijn wereldvoedselmaaltijden voor bedacht als voorbeeld!

Wereld vegetarismedag (World Vegetarian Day)1 oktober

1 oktober wereld vegetarisme-dag. Wereld Vegetarisme Dag werd voor de eerste keer georganiseerd door de North  American Vegetarian Society (NAVS) in 1977

                                   

Eten zonder vlees, wat vindt het voedingscentrum nu?

Eten zonder vlees, dat kan en veel mensen leven al jaren plantaardig. Gelukkig komt nu ook het voedingscentrum tot inkeer.

Week van de soja 19 tot 27 september

Hoe gezond is soja?
Sojabonen zijn cholesterolvrij en rijk aan hoogwaardige eiwitten (38%). Ze vormen een goede bron van foliumzuur en enkele andere B-vitaminen en mineralen, zoals magnesium en calcium. Sojabonen zijn de rijkste plantaardige bron van eiwitten, omdat het de 8 essentiele aminozuren bevat, die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Dankzij zijn unieke samenstelling qua voedingsstoffen levert soja de perfecte bijdrage tot een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Er is al heel veel onderzoek verricht naar de verschillende aspecten van soja en gezondheid,  onder meer naar de invloed op het beendergestel, menopauze en kanker.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links