vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


De mens heeft een diepgaande impact op de natuurlijke stromen van voedingsstoffen in de wereld


Het is inmiddels goed bekend dat vleesproductie een veel grotere impact heeft op het klimaat dan groenten en andere landbouwgewassen.
Uit de studie 'Our Nutrient World' blijkt dat de mens een diepgaande impact heeft op de natuurlijke stromen van voedingsstoffen in de wereld.
Het is dringend tijd om daar iets aan te doen, zeggen de wetenschappers.

'Many apples a day keep the blues away'


In een recente studie verschenen onder de titel "Many apples a day keep the blues away" in het British Journal of Health Psychology, is gebleken dat het eten van veel groente en fruit een positief en gelukkig gevoel geeft.

Groene smoothies voor een betere gezondheid


Voor iedereen die met groene smoothies wil starten is er het e-book: "50 groene smoothies in een handomdraai" geschreven.
Het is een stap voor stap methode voor het bereiken van een betere gezondheid, meer energie, een betere huid, een sterker immuunsysteem.

Wortelen beschermen tegen diabetes


Onderzoek aan de Stanford universiteit heeft aangetoond dat de symptomen van bepaalde vormen van diabetes verminderd kunnen worden door betacaroteen, een stof uit wortelen.

Hamburgers veroorzaken astma bij kinderen


"Fastfood kan bijdragen tot een verhoging van astma, rhinoconjunctivitis (een oogafwijking) en eczeem", aldus wetenschappers aan de Universiteit van Auckland  in 'The British Medical Journal', het tijdschrift van Britse artsen waarin hun studie staat gepubliceerd.
Hoge vetwaarden in ongezonde voeding zoals hamburgers zou het immuunsysteem van kinderen immers aantasten. "Op regelmatige basis fruit en groenten eten is aangeraden om kinderen tegen deze ziektes te beschermen."

Groente en fruit zitten niet in een pilletje


Duits onderzoek door Deutsche Gesellschaft für Ernährung e.V. (DGE) heeft aangetoond dat het kunstmatig innemen van vitamines, mineralen en sporenelementen niet helpt.
"Wie gezondigd heeft qua eten, kan dit niet met vitaminepreparaten weer compenseren." aldus een van de onderzoekers.

Groente en fruit maken je bewezen optimistischer


Dat wat vegetariërs en veganisten natuurlijk al veel langer wisten... groente en fruit geven je een optimistisch gevoel.
Dat is nu werkelijk ook bewezen door onderzoekers van de Harvard Universiteit (VS).

Een veelvoorkomende carotenoïde is betacaroteen, een kleurstof die in hoge mate aanwezig is in oranje groenten en fruit en in groene bladgroenten.

Overheidsbemoeienis bij opvoeding?

Het NCRV/KRO-programma DEBAT OP 2, gepresenteerd door Arie Boomsma, houdt op woensdagavond 9 januari 2013 in Hilversum een spraakmakend debat over een controversieel onderwerp, namelijk overheidsbemoeienis bij opvoeding:
Er is veel ophef over kinderen als Tom Watkins uit de documentaire Rauw(er)....

Depressie voorkomen met tomaten


Elke dag van de week minmaal 1 tomaat eten vermindert het risico op een depressie met 52 procent, blijkt uit een studie van de Chinese Tianjin Medical University.

Tomaten en tomatenketchup goed voor het hart


Het eten van tomaten wordt al lange tijd geassocieerd met het behouden van een goede gezondheid en het verminderen van het risico op hartaandoeningen.
Dit gezondheidseffect wordt veroorzaakt door de vele verschillende bestanddelen die van nature in tomaten aanwezig zijn. De meest voorkomende is lycopeen, dat de tomaat haar kenmerkende rode kleur geeft. Nadat tomaten zijn verhit, is lycopeen beter toegankelijk en biologisch actiever.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links