vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Tomaten en tomatenketchup goed voor het hart


Het eten van tomaten wordt al lange tijd geassocieerd met het behouden van een goede gezondheid en het verminderen van het risico op hartaandoeningen.
Dit gezondheidseffect wordt veroorzaakt door de vele verschillende bestanddelen die van nature in tomaten aanwezig zijn. De meest voorkomende is lycopeen, dat de tomaat haar kenmerkende rode kleur geeft. Nadat tomaten zijn verhit, is lycopeen beter toegankelijk en biologisch actiever.

De lekkerste vegetarische soepen voor iedereen

(kersttip)

Altijd al benieuwd geweest hoe die koks in de restaurants toch van die heerlijke vegetarische soepen maken...?
Lekker gemakkelijk in uw eigen keuken de lekkerste vega soep maken. Het kan nu.

Ook voor voor iedereen die dit jaar met kerst niet buiten de deur gaat eten, maar toch de lekkerste soepen wil bereiden voor zijn of haar gasten, is er nu een geweldig handig vegetarisch soepenboek.

De zegetocht van de vegetarische slagerDe zegetocht van de eerste vegetarische slager nu in boekvorm!

Sinds de opening van zijn flagshipstore in Den Haag in oktober 2010, timmert Jaap Korteweg met zijn Vegetarische Slagerij hard aan de weg. De vleesvervangende producten, gemaakt van lupinebonen, zijn niet van echt vlees te onderscheiden en het concept heeft inmiddels breed navolging gekregen. Ruim een jaar na de opening van de winkel zijn de producten van de vegetarische slager via ruim vijftig verkooppunten in heel Nederland verkrijgbaar.

Zonder vlees (te eten) heb je beter een seksleven


Vegetariërs zijn doorgaans fitter, slanker en minder vatbaar voor hartziekten, diabetes, overgewicht en kanker omdat ze niet blootgesteld worden aan cholesterol en vet uit dierlijke producten.
Maar nu is ook bewezen dat vegetariërs een veel beter seksleven hebben dan vlees-eters.

Volgens onderzoekers aan de universiteit van Californië, zijn vegetariërs pittiger tussen de lakens omdat hun sekshormonen worden aangevuurd door stoffen uit plantaardige producten.

Gezond zijn en blijven EN oud worden? Eet geen dierlijke producten meer!


Wie denkt: "Mijn cholesterol is normaal", zou volgens onderzoekers een verkeerde inschatting maken. "In een wereld waar het "normaal" is om dood te vallen door een hartaanval is een "gezonde" cholesterol nog niet gezond genoeg. Ideaal gezien moet die verlaagd worden naar 150, vergelijkbaar met die van een pure vegetariër"
Aldus dokter Dean Ornish van Harvard naar aanleiding van een recente en grootschalige studie naar de gezondheid bij oudere vrouwen en uitgevoerd over een periode van 35 jaar en gepubliceerd als vervolg op de Harvard Nurses Health Study. Hierbij werd gekeken naar de impact van het eetpatroon (plantaardig vs dierlijk) op de voornaamste doodsoorzaken.

1 november wereldveganismedag


Op 1 november is het wereld veganisme dag en start de maand van het veganisme.

Donald Watson (1910-2005) nam het begin en het eind van het Engelse woord 'vegetarian' en vormde zo 'vegan', want, zo zei hij, "veganisme neemt vegetarisme als begin en voert dit vervolgens tot het logische einde door." (Iemand wordt meestal eerst vegetarier maar dat is slechts een eerste stap,  de meest logische volgende stap is dan veganisme) vegan.

Groente en fruit maken gelukkiger


Uit een  uitgebreid onderzoek door de universiteit van Warwick, onder 80.000 mensen, blijkt dat mensen gelukkiger zijn naarmate men meer fruit en groente eet.

Wereldvoedseldag 2012

Bron (met toestemming) : www.veganisme.eu

Een man verbaasde zich al sinds zijn jeugd over de dingen die de mensen elkaar vertelden over de hemel en de hel. Zo hoorde hij hen zeggen dat de hemel een goede plaats was en de hel een slecht oord. De hemel zat barstensvol engelen en heiligen, terwijl de hel overbevolkt was met duivels, kwade geesten en gemene lieden.

Broccoli, bloemkool en boerenkool beschermen tegen kanker


Volgens een studie van de universiteiten van Lausanne en Milaan verkleinen broccoli, bloemkool en boerenkool de kans op kanker aanzienlijk.

Dag van de duurzaamheid 10-10-2012


Op deze dag wordt er aandacht gegeven aan duurzaamheid.
Er vinden ook activiteiten plaats op deze dag.
Doe jij ook mee op deze dag?

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links