vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Dierenmars komt op voor dieren in Amsterdam

Dierenvrienden gaan op 25 augustus naar Amsterdam, ivm de Mars voor de
Rechten van het Dier. Een vreedzame protest mars die twee jaar geleden
begon in Londen.

Schaduw, Herstart actie bomen voor koeien doe mee!

Zolang mensen kaas eten en melk drinken, zulken er hele kuddes koeien aangefokt moeten worden. Er gaan vele vele liters melk in de maak van dierlijke kaas. Gelukkig zijn er nog boeren die hun koeien niet jaarrond op stal houden maar sommige boeren laten hun koeien zomers naar buiten gaan.(weidegang) De meeste weides zijn helemaal kaal zonder struiken of bomen. Boeren doen dit omdat dit veel werk scheelt met maaien. Het gevolg is dat er geen schaduwplekken meer zijn voor de dieren die in de wei staan. Vooral met hitte zoals de afgelopen zomer, is dat verschrikkelijk voor de dieren. Veel mensen die vlees eten of mensen die kaas en melk nuttigen (maar ook mensen die dat niet doen) voelen zich gelukkig mede verantwoordelijk voor het welzijn van weide-dieren, dit blijk uit vele telefoontjes die men pleegde ivm bezorgdheid voor de weidedieren die afgelopen zomer in de kale bloedhete weides stonden.

Help ook nu in de zomer de vogels!

De grond is keihard, geen grondboor in te krijgen. U kunt zich voorstellen dat er dan ook geen vogelsnavel in kan om wormen uit de grond te krijgen. Die wormen zitten nu ook veel dieper in de grond, anders zouden zij door deze hitte uitdrogen. Twee oorzaken alleen al waardoor de vogels niet bij de wormen kunnen komen. Uit de grond is ook geen vocht meer te halen, de grond is volledig uitgedroogd. De bloemen verdorren, de bijen proberen nog in de verdorde bloemen te komen.

Portugal zet ​plantaardige​ maaltijden op publieke menukaart

Portugal heeft een wet aangenomen waarin publieke eetgelegenheden verplicht worden ten minste 1 ​veganistische​ optie op de menukaart te zetten

Portugal volgt hierin het voorbeeld van andere overheidsinstellingen in Duitsland en Japan door deze wet aan te nemen waarin alle publieke eetgelegenheden verplicht zijn gesteld een plantaardige maaltijd te serveren.

Veggieworld jaarbeurs Utrecht

VeggieWorld

De grootste internationale veggie-beurs van Europa, VeggieWorld, komt naar Utrecht.

Komt u ook naar deze plantaardige beurs?

Tom Regan voorvechter van dierenrechten, overleden 17 februari 2017

Tom Regan voorvechter van dierenrechten, overleden.

Samen met Peter Singer werd Tom Regan beschouwd als de voorvechter voor de rechten voor dieren.

Dieren kennen hun rechten niet, zoals mensen dat wel kennen, maar hun leven heeft wel waarde in zichzelf. Dieren willen bijv in leven blijven. Daarom kunnen we hen niet beschouwen als dingen waarmee je zomaar kunt doen wat je wilt. Hun leven heeft ‘intrinsieke waarde’. Aldus Regan.

Vegan supermarkt

De eerste veganistische supermarkt van Nederland opent  op 20 oktober, haar deuren in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen.
In de nieuwe supermarkt, Vegansuper geheten, kunt u ook terecht voor een broodje, smoothie, gebak of tosti.
Initiatiefnemers zijn dhr en mw Johnny en Benny Lobo.

Autonummers noteren bij fazantenkwekerijen, help mee tegen de plezierjacht!

Noteert u ook nummerborden van auto's om zo mee te helpen tegen de jacht op fazanten die daar speciaal voor gefokt zijn?

“Ondanks het feit dat het al jaren verboden is, worden er toch weer jaarlijks duizenden fazanten uitgezet en voor het plezier bejaagd.
 Drie fazantenkwekerijen bevinden zich rond
 “jachtdorp” Deurne.
 Op Klein Bruggen in Deurne, in Neerkant aan de Vuurlinie (toepasselijke naam) en in Elsendorp zitten momenteel duizenden fazanten onder netten om binnenkort illegaal te worden uitgezet ten behoeve van de plezierjacht.

 Zelfs een bestuurslid van WBE Deurne, op Klein Bruggen, kweekt deze dieren op voor de jacht!!!

Rond 15 oktober halen jagers en drijvers de fazanten op bij de kwekerijen om ze in hun jacht los te laten, na eerst het jachtgebied te hebben gezuiverd van vos, roofvogel, bunzing en hermelijn…
Misschien zijn er in uw buurt ook fazanten kwekerijen? Dan weet u ook waarom die dieren daar zijn...

KOM NAAR DE VREDESDIENST VOOR DIEREN 22 december

KERST OPROEP
Juist met Kerst wordt er weer uitbundig vlees gegeten. Vlees van dieren die niets van de vrede hebben geproefd.
Daarom de Vredesdienst voor dieren, dinsdag 22 december om 19.30 uur in de Vredeskerk te Amsterdam (Pijnackerstraat 11).

Zo verslavend is suiker


Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om bereide voeding te kopen waar geen toegevoegde suikers in zitten. Vaak onder camouflerende namen zoals 'glucosestroop' of 'fructose'. Net zoals drugs zorgen al die suikers ervoor dat ons beloningssysteem in de hersenen wordt gekaapt. "Gebruikers" worden afhankelijk en kunnen niet meer zonder.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links