vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Met rood vlees meer kans op beroerte. Met bonen, bladgroente en noten juist lagere kans


Onderzoekers van Harvard School of Public Health, hebben ontdekt dat mensen die veel rood vlees eten een hogere kans hebben om een beroerte te krijgen. Een tweede studie in het American Journal of Clinical Nutrition kwam tot de conclusie dat een magnesiumrijke voeding (met veel bladgroenten, bonen en noten) de kans op een beroerte door een bloedklonter verlaagt.

Broccoli strijdt tegen kanker


Dat broccoli een der meest gezonde groentes is, was al langer bekend.
Broccoli is onder meer een strijder tegen kanker.

Onderzoekers uit het Linus Pauling Instituut aan de Oregon State University hebben meer inzicht gekregen over hoe deze groene groente helpt bij de strijd tegen deze gevreesde ziekte.

100 jarige fitte vegetariër


Dat vegetarisch eten niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond is , bewijst de 100 jarige Fauja Sing maar weer eens.

Deze 100-jarige Brits-Indiase man heeft meegedaan aan de marathon van Hongkong. Hij kwam stralend over de finish nadat hij een parcours van 10 kilometer had afgelegd in 1 uur en 34 minuten. Dat meldde de organisatie zondag.

Ook u kunt van uw suikerverslaving afkomen


Suiker, helaas gebruikt de gemiddelde Nederlander het nog veel te veel en veel te vaak. Gelukkig komen er steeds meer suikervervangers die ook nog eens veel gezonder zijn dan suiker zoals bijv. stevia, ahornsiroop, agavesiroop en andere natuurlijke zoetstoffen.
Deze zoetmakers zijn prima te gebruiken voor het maken van taarten cakes en andere lekkernijen waar u in eerste instantie had gedacht dat er witte suiker in zou moeten. Het is een kwestie van anders omgaan met andere ingredienten en op een simpele manier.

Maar hoe begin je nu met het uitbannen van suiker uit je leven?

"Worst heeft niets met sport te maken"


'De Elfstedentocht is een evenement voor het volk, niet voor een worstenmaker', zegt tv-presentator Jort Kelder.
Hij roept dan ook op om massaal de oranje mutsen van Unox te boycotten.
Kelder deed zijn uitspraak in het programma DeWereldDraaitDoor.

Sânman&Sikke in de Witte kerk te Hemrik


De kerk komt "warm"  over (met uitzondering van de keurig aangelegde begraafplaats naast de kerk die doet tamelijk koud aan zult u begrijpen!!)
U kunt de Witte kerk zelfs per dagdeel huren (voor bruiloften, vergaderruimte etc.) en daarbij werkt men samen met een cateraar uit Sneek zodat u gebruik kunt maken van vegetarische catering!

Rozenbottels tegen hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en het verlagen van het cholesterol


Zweedse wetenschappers van de Lund University in Zweden, wilden het effect van de rozenbottel op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 onderzoeken. Daarom bestudeerden zij 31 mensen met overgewicht. Elk van de deelnemers dronk gedurende zes weken een rozenbotteldrankje en gedurende zes weken een drankje bestaande uit appel en druiven.
Na zes weken rozenbottels was de bloeddruk gemiddeld met 3,4 procent gedaald. Het cholesterol daalde met 5 procent en het slechte cholesterol, LDL, zelfs met 6.

Groenten als basis van de maaltijd, ook in restaurants


Voeding met veel groente en fruit verlaagt de bloeddruk, vermindert de kans op een hartaanval en beroerte, beschermt je tegen allerlei soorten van kanker.
Reguliere restauranthouders zouden vlees niet prominent op de menukaart zetten, maar groenten!

Walnoot de meest gezonde noot


Noten zijn een uitstekende bron van eiwitten en een perfecte "vleesvervanger". Maar welke noten zijn het gezondst?
Wetenschappers van de University of Scranton in Pennsylvania vergeleken 9 verschillende noten waaronder walnoten, hazelnoten, pinda’s en cashewnoten.
Walnoten kwamen als beste uit de bus.

Wat is nu een goed zoetmiddel?


Een van de geheimen van zoete gerechten is het vinden van een goede zoetstof ter vervanging van de geraffineerde suiker die in vrijwel alle conventionele gerechten gebruikt wordt.
Gelukkig hoeft u niet ver te kijken om aan zoetmiddelen te komen. Er zijn er vele.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links