vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Vlees op festival? Dan geen Morrissey


Zanger Morrissey geeft enkel nog festival optredens waar vlees buiten de deur wordt gehouden.

Morrissey, ooit nog frontman van de legendarische The Smiths die 25 jaar geleden doorbraken met het album "Meat is Murder", met als hoes een foto uit Emile de Antonio's 1968 documentaire "In the Year of the Pig" over de Vietnamoorlog, waarop de tekst op de helm van een soldaat van "Make Love Not War" in "Meat is Murder" was veranderd.

Veganistisch eten in Leuven (Be)


I-wen Liu (26) stapte ruim een half jaar geleden over op veganistisch eten. Een probleem: in Leuven(B) is geen kant-en-klaar veganistisch eten te verkrijgen. Voor I-wen was het al snel duidelijk wat ze in de toekomst zou doen.

Groente cupcakes, de nieuwe smaaksensatie

Vegetarische cupcakes met wortelen, rode bieten, courgettes en pompoen zijn sinds kort erg populair in Engeland.

Een vegetarische cupcake bevat slechts 179 calorieën omdat de zoete lekkernijen een bom aan groenten bevatten. 1 cupcakecake bevat een mengsel van courgette, pompoen of rode biet, plus rijstmeel en gemalen amandelen, waardoor ze ook gluten en lactosevrij zijn.

Transvet, sluipmoordenaar in vlees en zuivel


Transvet is een onverzadigd vet dat nog slechter is voor de gezondheid dan verzadigd vet.
Transvet zit in vlees en zuivelproducten van herkauwers. Dat is van nature aanwezig omdat koeien en schapen transvetzuren aanmaken bij de vertering in de pens.

Heerlijk ijs zonder rauwe eieren lekker plantaardig dus!


Er is sinds een aantal jaren nu ook een verrukkelijk, zuiver plantaardig ijs verkrijgbaar. Met verfijnde, innovatieve smaken verleidde Professor Grunschnabel met zijn Natural Vegetal Ice de afgelopen zomers het Nederlandse publiek.

De zin en onzin van vitamine-pillen

Volgens de Consumentenbond heeft slechts een selecte groep consumenten daadwerkelijk baat bij extra vitaminesupplementen. Veel vitamines plas je gewoon weer uit, omdat je er al genoeg van hebt. Ook zonder elke dag voldoende groenten en fruit te eten heeft een extra pil meestal geen nut.

Hoe broccoli beschermt tegen kanker


Tot nu toe waren er alleen berichten dat broccoli en aanverwante groenten, zoals waterkers, de kans op kanker lijken te verminderen. Niemand snapte waarom.
Onderzoekrs van de Amerikaanse Georgetown University, Washington DC, hebben nu ontdekt dat dit wel eens zou kunnen komen doordat er isothiocyanaten in zitten.

8 porties groente en fruit per dag: 22% minder kans op hartsterfte


Uit een Europees onderzoek onder leiding van Professor Francesca Crowe (Oxford University) bij 300.000 mensen in acht landen blijkt dat de mensen die het meeste groente en fruit per dag eten, dat is meer dan acht porties per dag, 22 procent minder kans hebben te sterven aan een hartziekte dan degenen die drie porties consumeren. Onder een portie verstaan we een kleine banaan, een gemiddelde appel of een kleine wortel.

Mooiere huidtint en aantrekkelijker door groente en fruit


Onderzoekers aan de University van Bristol slaagden erin voor het eerst een verband tussen huidskleur en de consumptie van groenten en fruit vast te stellen. Groenten en fruit zouden, eerder dan de zon, je huid een gezond en glanzend tintje bezorgen.

Komkommer helpt tegen maagzuur


De meeste medicijnen voor maagzuur smaken niet lekker en werken vaak ook niet effectief, geven gebruikers aan. Door het eten van een komkommer zal het maagzuur verdwijnen op een natuurlijke en effectieve manier.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links