vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Afvallen? Eet plantaardig!


De voedingsrichtlijnen zoals het Voedingscentrum die op dit moment hanteert, bestrijden overgewicht onder de bevolking onvoldoende. Nieuw wetenschappelijk inzicht heeft aangetoond dat veel eiwitten eten en veel producten met een zogenoemde lage glykemische index (GI) gebruiken, zoals pasta, peulvruchten en fruit, de beste manier is om af te vallen en daarna op gewicht te blijven.

Mandarijnen supergezond voor lichaam én geest

Mandarijnen hebben op psychisch én lichamelijk vlak een rustgevende werking. Hier is de schil verantwoordelijk voor, waarin zich essentiële olie bevindt die voor die typische mandarijnengeur zorgt. Deze olie bevat moleculen genaamd esters die zowel een kalmerende als krampstillende werking hebben. Mandarijnolie remt de activiteit van je centrale zenuwstelsel, kalmeert je autonome zenuwstelsel en stimuleert je spijsvertering en je weerstand. Tegen spijsverteringsproblemen kun je capsules mandarijnolie innemen.

Librije vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant

De Librije in Zwolle is door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland.
Chef-kok Jonnie Boer is blij met de titel. ,,Ik heb het koken met groenten altijd geweldig gevonden. Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken”, liet hij in een reactie weten.

Rawfood, rauwe voeding

Rawfood is rauw plantaardig voedsel, en niet verhit boven de 40 graden.
Het is vaak biologisch, altijd vrij van dierlijke vettten (dus zonder vlees en zuivel) en het is niet genetisch gemanipuleerd.
Rawfood bestaat uit geweekte en ontspruitte bonen, granen, noten, zaden, groente en fruit.
Ook komen er steeds meer plekken waar men rawfood kan eten.

Vlees slecht voor zwangere vrouw en ongeboren kind

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die in de eerste 3 maanden van hun zwangerschap veel vlees, aardappelen en vette saus eten een grotere kans hebben op een baby met een laag geboortegewicht. Een eetpatroon met veel groente, fruit en plantaardige olie is juist goed voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind.

Noten verlagen cholesterolgehalte


Door elke dag 67 gram noten te eten daalt het LDL-cholesterolgehalte (het 'slechte' cholesterol in het bloed) met 7,4 procent, het totaal cholesterolgehalte met 5,1 procent en de LDL/HDL ratio met 8,3 procent. 

Hoe meer vlees en zuivel, hoe groter de kans op darmziekten

Volgens onderzoek van de Universitaire de Bicetre in Parijs, blijkt dat dierlijke eiwitten bij vrouwen een verhoogde kans op chronische darmziekten te veroorzaken.
De Franse wetenschappers concluderen uit onderzoek bij 67.000 vrouwen dat een dieet met veel vlees en zuivel de kans op de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa verhoogt.

Vlees verlaagt gezonde bacterien in de darmen en veroorzaakt allergieen

Een Italiaanse studie vergeleek de darmbacterien van Italiaanse kinderen uit Firenze met die van kinderen uit een dorp in Burkina Faso. De Afrikaanse kinderen hadden minder microben geassocieerd met obesitas en meer vetzuren die beschermen tegen infecties.
Ze aten dan ook voornamelijk vegetarisch en weinig vetten en dierlijke proteinen en veel vezels, polysacchariden en zetmeel. De Italiaanse kinderen aten meer vlees, vet en suiker.

Vlees maakt dik

Mensen die vlees eten worden dikker dan vegetariërs, zelfs al eten ze evenveel calorieën, dat blijkt uit recent onderzoek. Minder of geen vlees eten is dus de oplossing voor wie een gezond gewicht wil. Dat zeggen Europese onderzoekers.

Onbekende man geeft 10.000 mensen gratis vegetarische maaltijd

Een onbekende man heeft op Taiwan 10.000 mensen voor een gratis vegetarische maaltijd uitgenodigd. Hsu Min-long, eigenaar van een restaurant in de buurt van de hoofdstad Taipeh, zei zaterdag in een krant dat een motorrijder langs zijn eetgelegenheid reed en hem een zak geld overhandigde. Er zat 480.000 Taiwanese dollar (12.000 euro) in. De man zei dat Hsu het geld moest gebruiken voor gratis vegetarische maaltijden voor Taiwanezen.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links