vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


"Met ongezonde levensstijl leef je 12 jaar korter"

Onderzoekers volgden 5000 deelnemers twintig jaar lang. Zij vroegen naar hun rookgedrag, hoeveel fruit en groenten ze aten, maar ook naar de hoeveelheid van lichaamsbeweging, alcoholconsumptie. Uit het onderzoek blijkt dat een ongezonde levensstijl de kans op sterfte verhoogt na deze periode met 85 procent. Twee slechte gewoonten verhoogden het risico op sterfte al met 2,25, drie gewoonten met 2,75 en alle vier gedragingen met 3,5. Dit is in vergelijking met mensen die gezond leefden.

Groenten uit blik en pot bevatten teveel zout

Wie moet oppassen met zout, kan beter geen groenten eten uit blik en pot eten. Dat meldde de Consumentenbond zondag op basis van een eigen onderzoek.

"Groente en fruit beschermen WEL tegen kanker en andere ziekten"

Europese onderzoekers constateren dat groente en fruit beperkt beschermen tegen kanker. Maar groente en fruit beschermen WEL tegen bepaalde vormen van kanker. Groente en fruit bieden ook weerstand tegen andere ziekten. Het blijft daarom belangrijk om veel groente en fruit te eten. Dat meldt het Voedingscentrum.

Fruit bij de maaltijd goed voor de gezondheid

Maaltijden met veel koolhydraten en vetten bevorderen ontstekingen in het lichaam en de van nature voorkomende stoffen in fruit kunnen volgens een Amerikaans onderzoek dit negatieve effect reduceren. Bij het onderzoek lieten wetenschappers van de universiteit van Buffalo 30 gezonde volwassenen elk een ei en een worstenbroodje eten, gevolgd door chocoladekoekjes. Daarna dronken telkens 10 deelnemers water, limonade of sinaasappelsap. Na het eten nam het aantal vrije radicalen met twee derde toe bij de proefpersonen die water of limonade dronken.

Witte aardbei met de smaak van ananas


Wat ziet er uit als een aardbei, maar is wit van kleur en smaakt naar ananas? De pineberry, natuurlijk!

Kippenvlees massaal besmet met resistente bacteriën


Het overgrote deel van het kippenvlees in Nederlandse winkels (88 procent) is besmet met ESBL-bacteriën. Die zijn resistent tegen verschillende antibiotica.

'Groente en fruit remmen eierstokkanker'

Duitse onderzoekers melden dat een regelmatige consumptie van groente en fruit bij patiënten met eierstokkanker het verloop van de ziekte positief kan beïnvloeden. Bij een onderzoek met 341 vrouwen die aan eierstokkanker leden bleek dat de levensverwachting van de patiënten die voldoende groente en fruit aten toenam. Vooral broccoli en kool hadden een positief effect op de levensverwachting

Vegetarisch eten beschermt lichaam tegen botontkalking

Vegetarisch eten blijkt het lichaam blijkt het lichaam beter te beschermen tegen allerlei ziekten zoals botontkalking, dan een voeding met vlees. Dat blijkt uit een studie van biometricus Peter Deriemaeker van de Vrije Universiteit Brussel. Proteinerijk voedsel zoals vlees en zuivel heeft over het algemeen een verzurend effect op het lichaam, terwijl een dieet met veel fruit en groenten eerder een alkalisch of basisch effect heeft.

Nederlander eet meeste groente en fruit

Nederlanders eten het vaakst de aanbevolen twee stuks fruit en twee ons groente per dag. Dit blijkt uit onderzoek onder 13.000 mensen dat in zeven Europese landen is gedaan. 30% van de Nederlandse bevolking gaf aan dat ze minimaal zes dagen per week twee stuks fruit en 200 gram groente eten.

Superfood grapefruit geeft immuunsysteem een boost

Pompelmoezen zijn niet meteen het meest populaire fruit, maar ze zijn wel bijzonder goed voor je lichaam en geest.
Grapefruit zit boordevol vezels en vitaminen. Hierdoor worden afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd en wordt de opslag van vet voorkomen. Dankzij het hoge vitamine C-gehalte zorgt de vrucht er bovendien voor dat het verouderingsproces vertraagd wordt en je immuunsysteem een extra boost krijgt.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links