vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Fruit uit de diepvries steeds populairder

Vorig jaar was wel een opvallende stijging te zien van fruit uit diepvries. Van de omzet ging 95 procent naar vers fruit, maar de omzet van conserven steeg met 10 procent tot bijna 50 miljoen euro en de omzet van fruit uit diepvries verdubbelde tot ruim 4 miljoen euro.

Hoogleraren tegen vee-industrie en vleesconsumptie

Tientallen hoogleraren bereiden een publiek pleidooi voor tegen de vee-industrie. Dit op initiatief van hoogleraar Roos Vonk, sociale psychologie Radboud Universiteit.
Volgens Vonk is het een schande dat we in een beschaafd land als de onze zo met dieren omgaan. 'En dat keert zich ooit tegen ons: de vleesindustrie is de grootste veroorzaker van de klimaatcrisis.'

'Boter veroorzaakt hartkwalen'


'Verbied het gewoon en vervang het door een plantaardig, gezond smeersel.'

Nederlander kiest bewuster voor fruit


Dat blijkt uit een onderzoek van fruitsapfabrikant Hero. Bijna 63 procent van de Nederlanders eet fruit omdat het onmisbare voedingsstoffen bevat. Ten opzichte van 2005 is dat een stijging van 42 procent.

Paddenstoel veelbelovend in strijd tegen kanker

Een extract uit de wilde paddenstoel Cordyceps sinensis lijkt veelbelovende resultaten op te leveren in de strijd tegen meerdere kankersoorten. Een lage dosis van het extract zorgt ervoor dat cellen minder ongecontroleerd groeien en een hoge dosis heeft invloed op de klontering van kankercellen.

Druivensap verbetert het geheugen


Over de positieve effecten van druiven, vooral in de vorm van wijn, is al vaak geschreven. Maar ook de niet-alcoholische versie van het (donker) druivensap heeft zijn positieve effecten: het verminderen of zelfs omkeren van geheugenverlies, zo zeggen Amerikaanse wetenschappers verbonden aan de universiteit van Cincinnati.

Wie kan er nou nog VOOR de vee-industrie zijn?

De wijze waarop het kabinet ruiming inzet als middel dat vele malen dodelijker is dan de kwaal, is tekenend voor de bio-industrie.
Het meest geperfectioneerde vernietigingssysteem uit onze geschiedenis, dat z’n bestaansrecht ontleend aan dood en verderf. Niet alleen onder de 500 miljoen dieren die jaarlijks lijden en sterven in deze bedrijfstak, maar ook in alle ecosystemen, onder ondernemers, in arme landen en zelfs in toekomstige generaties.

Officiële diners ministerie van VROM voortaan vegetarisch


Officiële diners van het ministerie van VROM zijn voortaan in principe vegetarisch. Dat kondigde minister Cramer gisteravond aan in het debat over haar begroting voor volgend jaar. Cramer deed de toezegging na de oproep de Partij voor de Dieren om de overheid een voorbeeldfunctie te laten vervullen in de noodzakelijke omschakeling naar een duurzamer voedselpatroon.

Teken de petitie tegen de moord op zwangere geitjes en schapen


Het kabinet is van plan om alle drachtige schapen en geiten op bedrijven die besmet zijn met q-koorts te doden. Hoe duidelijk ook beloofd was in het verleden dat er nooit meer ruimingen zouden plaatsvinden van gezonde dieren, het kabinet heeft het er opnieuw op laten aankomen. Teken ook de petitie!

Maitake paddenstoel laat tumoren krimpen


De Maitake paddenstoel, wat vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken is een potentieel wapen tegen kanker.
Uit een nieuwe studie van New York Medical Centre welke is gepubliceerd in het British Journal of Urology. blijkt dat een extract van de paddenstoel gecombineerd met Interferon Alfa 2b, dit is een (in een laboratorium) nagemaakt eiwit welke van nature in het menselijke lichaam een rol speelt in de afweer tegen ziekte en infectie de groei van de blaas-en prostaatkanker cellen bij patiënten met ten hoogste 75 procent laat krimpen.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links