vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


'Grapefruit helpt tegen overgewicht en diabetes'


Wetenschappers zijn van mening dat de bittere grapefruit een wapen kan zijn in de strijd tegen diabetes. Een studie heeft aangetoond dat nangerin, een smaakstof in citrusfruit, de lever na de maaltijd aanzet tot het verbranden van vet in plaats van het op te slaan.

Ham en salami kankerverwekkend


Een dagelijks sneetje ham, bacon en ander verwerkt vlees op de boterham verhoogt later het risico op darmkanker. Dat zeggen de kankerexperts van de 'World Cancer Research Fund Charity'.
Het Britse Kankerfonds vindt dat we onze kinderen slechte eetgewoonten aanleren.

Minister moet giftig bestrijdingsmiddel verbieden


Er zit op sommige plekken 10.000 keer zoveel van het zeer giftige landbouwbestrijdingsmiddel Imidacloprid in het oppervlaktewater als de norm toelaat. Ook normen voor andere bestrijdingsmiddelen worden veelvuldig overschreden. Dit blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat voor 2005 en 2006.

Klassieke muziek goed voor planten


Een wijnmaker in Toscane gelooft dat geluidsgolven zijn druivenstruiken goed doen. In zijn wijngaard klinkt dan ook dag en nacht klassieke muziek.

Lombardia: origineel en superleuk


Als u in Antwerpen bent ga dan beslist eens langs bij Lombardia!

"Voedingsproducenten maken slecht voedsel verslavend"


Te veel vetten, suikers en zouten, iedereen weet dat het ongezond is, maar wat bijna niemand weet is dat voedingsproducenten ongezond voedsel verslavend maken door een bepaalde combinatie van deze drie. Deze combinatie van vetten, suikers en zouten zou een groot aantal neuronen in de hersenen activeren, die de drang om te eten groter maakt.

Welke sappen zijn het beste ?


Beste keuze: Groentesap.

Een lekker glas fruitsap of een smoothie: iedereen geniet er van. Maar ze zijn niet allemaal gezond. In het beste geval leveren ze een ton aan vitaminen, in het slechtste geval zijn ze niet veel beter dan vloeibaar suiker. Maar hoe kan je ze uit elkaar houden?

Gezondheidsnormen gif in groente en fruit nog steeds overschreden


Milieudefensie en Natuur en Milieu hebben de nieuwste editie van Weet wat je eet Gifmeter gepubliceerd. Op www.weetwatjeeet.nl worden alle meetgegevens van de overheid naar resten landbouwgif op groente en fruit uit 2008 inzichtelijk gemaakt.

Veganistisch Atkinsdieet is goed voor bloeddruk


Het Atkinsdieet is wereldwijd bekend: weinig koolhydraten, veel proteinen in de vorm van vlees. Een vaak gehoorde kritiek is de slechte invloed van dit dieet op hart- en bloedvaten.
Dat wordt opgelost met een zogenaamd 'eco-Atkinsdieet', dat focust op plantaardige eiwitten en vetten oftewel veganistisch eten. "Uit onderzoek blijkt dat dit vermageringsdieet een extra gunstig effect heeft op het cholesterolgehalte en de bloeddruk", luidt het in het persbericht.

Bananen tegen wratten en alcohol-katers


Bananen zijn ideaal om je wratten te laten verdwijnen. Zelfs een kater weet de banaan aan te pakken. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links