vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Ongezond en misleidend snack-aanbod funest voor consument


Meer dan 80% van de Nederlanders stoort zich aan niet-kloppende claims van 'gezonde' producten, blijkt uit representatief onderzoek in opdracht van Chiquita.

Vlees eten is slecht voor kwaliteit van sperma


Mannen met een kinderwens kunnen maar beter vegetariër worden. Uit een recente studie blijkt dat mannen hun sperma sneller kunnen laten bewegen door meer vers fruit en groenten te eten en vette voeding als room en vlees te schrappen.

Vegetariërs en veganisten hebben beter seksleven dan vleeseters


Voor wie zijn seksleven een boost wil geven, is het schrappen van vlees een goede optie. Medische experts en vegetariërs zijn ervan overtuigd dat een dieet met enkel plantaardige ingrediënten je aantrekkelijker maakt en je seksuele vitaliteit stimuleert. Daarnaast voorkomt het latere erectieproblemen.

Japans bananendieet grote bestseller


In Japan is het nieuwe "Ochtend Bananendieet" zeer populair geworden. Wat begon als een bescheiden dieet op internet, is uitgelopen op een omzet van 900.000 boeken begin dit jaar. Er zijn vier boeken uitgegeven waarin het bananendieet uitvoerig wordt uitgelegd. Ook de import van bananen is begin dit jaar met 27 procent gestegen.

Consument legt nog geen verband tussen voeding en milieu


De consument legt nog amper een verband tussen voeding en het milieu. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van het Voedingscentrum door iets meer dan 1.000 mensen. Deze mensen vulden hiervoor een online vragenlijst in.

Nieuw: de micro meloen


De kleine maar goedgevormde micro-meloen Pepquino is 20 maal zo klein dan een volgroeide gewone meloen. De zeldzame Pepquino is slechts 3 cm lang, maar heeft hetzelfde uiterlijk als een gewone watermeloen. De meloen werd ontdekt in Zuid-Amerika en wordt nu in in de kas in Nederland geteeld. De meloen wordt gegeten als snack, zoals olijven.

Veganistische Boeddhistische nonnen hebben dezelfde botdichtheid als niet-vegetariers

Een studie naar de gezondheid van het bot van 105 post-menopauzale veganistische boeddhistische nonnen en 105 niet-vegetarische vrouwen, afgestemd op elke andere fysieke aspect, heeft een verrassend resultaat. Hun botdichtheid was identiek.

Wilde fruitbomen dreigen uit te sterven

De wilde bomen waarvan onze hedendaagse appel-, peren-, pruimen- en kersenbomen afstammen, dreigen uit te sterven. Daarvoor hebben wetenschappers gewaarschuwd, meldde de Britse omroep BBC donderdag. De bomen groeien in de wouden van Centraal-Azie, waarvan de laatste vijftig jaar 90 procent is vernietigd, zegt de internationale natuurbeschermingsorganisatie Fauna & Flora International.

Vegetarisch uit eten

Voor wie wil weten waar ze 'bewust met koken omgaan', is er nu een nieuwe gids van de Nederlandse Vegetariersbond (NVB). Gastvrij voor Vegetariers is het keurmerk voor restaurants en andere horeca die een vegetarische keuze minimaal twee 100% vegetarische gerechten bieden op hun kaart.

Rood vlees veroorzaakt kanker, hart- en vaatziekten en blindheid

Het eten van rood vlees, zoals steaks, hamburgers en worsten, verhoogt het risico op kanker en hart- en vaatziekten. Het risico werd zowel bij runds-, varkens- en verwerkt vlees vastgesteld. Afhankelijk van de geconsumeerde hoeveelheid kan het risico tot 50 procent stijgen.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links