vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Vleesloos eten tegen het klimaatprobleem


De Nederlandse Vegetariersbond (NVB) gaat via een sociale netwerksite het groene eten promoten, ofwel vleesloos eten tegen de uitstoot van CO2. Het initiatief is een vervolg op de EatGreen-campagne van vorig jaar.    

Kinderen krijgen teveel zout binnen

Nederlandse kinderen krijgen veel meer zout binnen dan goed voor ze is. Dat blijkt uit onderzoek van kinderartsen van verschillende Nederlandse universiteiten dat gepubliceerd is in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Obama's eten uit eigen tuin

Michelle Obama gaat 100 vierkante meter moestuin aanleggen in haar achtertuin. De tuin moet de groenten en kruiden gaan leveren voor de chefkoks van het Witte Huis.

Kind eet sneller groenten met bijzondere namen

Jonge kinderen eten aanzienlijk meer als voedsel van een creatieve naam wordt voorzien. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Voorkomt soja borstkanker?

Vrouwen die elke dag een portie soja gebruiken, hebben 18 % minder kans op het ontwikkelen van borstkanker. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 35.000 Chinese vrouwen.

Champignondieet succesvol voor dikke Britten

Het Britse 'Mushroom Bureau' is 2009 gestart met een campagne om af te vallen door middel van een champignondieet.

Hoe word je een vegetarier?

Vegetariers worden nog altijd een beetje scheef bekeken. 'Ze doen moeilijk', 'stellen zich aan' of 'leven ongezond'. Maar niets is minder waar: de gemiddelde vegetarier is gezonder, heeft minder cholesterol en minder kans op diabetes type 2. Tenminste als je niet alleen leeft op pizza, paprikachips en zoute nootjes. Zo doe je het goed:

Restaurant laat 140-jarige kreeft vrij

New York is in de ban van een 140-jarige kreeft. Tot voor kort zwom hij zorgeloos in zee bij Canada, maar vorige week werd hij gevangen en belandde hij in een aquarium van een New Yorks restaurant.

1 november: Wereldveganismedag

Sinds 1994 is 1 november Wereldveganismedag.
Dit gebeurde naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van de Vegan Society.

Feed the World Wereldvoedseldag 16 oktober 2008

Wist u dat u met vleeseten eigenlijk uw medemens zeer benadeelt? Wereldvoedseldag 16 oktober 2008 wordt aandacht gegeven aan voedsel en het recht op voedsel voor iedere wereldburger en wat kunt u dan zoal eten om uw buren niet het eten uit de mond te halen? Daar zijn wereldvoedselmaaltijden voor bedacht als voorbeeld!

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links