vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Broccoli, bloemkool en boerenkool beschermen tegen kanker


Volgens een studie van de universiteiten van Lausanne en Milaan verkleinen broccoli, bloemkool en boerenkool de kans op kanker aanzienlijk.

Dag van de duurzaamheid 10-10-2012


Op deze dag wordt er aandacht gegeven aan duurzaamheid.
Er vinden ook activiteiten plaats op deze dag.
Doe jij ook mee op deze dag?

Wereld-vegetarismedag al 35 jaar op 1 oktober


Sinds 1977 is 1 oktober de internationale Wereld Vegetarisme Dag. Overal ter wereld wordt op deze dag middels evenementen, festiviteiten, workshops en diners de aandacht gevestigd op het waarom en de noodzaak van plantaardige voeding.

Vegetarische restaurant week 2012


Van 1 tot en met 7 oktober vindt voor de tweede maal deze Vegetarische Restaurantweek plaats. 
De Vegetarische Restaurantweek wil een creatiever vegetarisch aanbod in de horeca stimuleren. Gelukkig doen steeds meer restaurants hier aan mee.
Dat is op zich zeer goed nieuws!

Kwalen en gedrags-problemen bij kinderen door suiker(verslaving)


Kinderen houden van snoep en zoetigheid, maar we weten allemaal wel dat geraffineerde suiker (wit en bruin) de meest voorkomende oorzaak van tandbederf (bij kinderen) is.
Maar wist u bijvoorbeeld ook dat overmatig suikergebruik de schoolresultaten kan beïnvloeden en tot lusteloosheid of juist extra drukte, hyperactiviteit kan leiden? Gevolg: concentratiestoornissen en geïrriteerde kinderen.

'In 2050 is iedereen op aarde vegetariër '


Experts van het Internationaal Waterinstituut in Stockholm geloven dat de wereldbevolking tegen 2050 volledig vegetarisch zal zijn om te kampen tegen het groeiende voedseltekort.
Vandaag haalt de meerderheid gemiddeld 20 procent van zijn proteïnen uit dierlijke producten en vlees. Dat percentage zal moeten dalen naar 5 procent om de twee miljard extra monden te voeden die tegen 2050 verwacht worden.

Eieren bijna even slecht voor de aderen als roken


Eigenlijk zou niemand nog (commerciële pluimvee-industrie)eieren moeten eten vanwege het dierenleed wat eraan vastzit, maar ook voor onze gezondheid blijken eieren niet best.

Onderzoekers van de Western University bestudeerden 1231 mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 61,5 jaar. Met een echo werd de hoeveelheid plaque in de aderen gemeten, daarnaast vulden de deelnemers vragenlijsten in over hun leefstijl.

Gezonde voeding maakt kinderen slimmer


Het is inmiddels algemeen bekend dat gezonde voeding goed voor het lichaam is, maar nu is ook ontdekt door wetenschappers dat je er slimmer van wordt, met name geldt dit voor kinderen.
De onderzoekers van de University of Adelaide. keken naar de eetgewoonten van 7000 kinderen toen ze 6 maanden, 15 maanden en 2 jaar waren. Vervolgens werd op achtjarige leeftijd hun IQ gemeten.

Hoofdpijn vaak veroorzaakt door vochttekort


Onze hersenen bestaan voor ongeveer 77% uit water en dat is de reden waarom je bij de minste uitdroging al hoofdpijn krijgt.
Als je eenmaal hoofdpijn is hebt is naast het aanvullen van water ook belangrijk om de juiste groenten en fruit te eten om de hoofdpijn te verlichten.
Van voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte is namelijk bewezen dat ze helpen om hoofdpijn te bestrijden.

Wees vooral juist Niet doorsnee!


Ga jij als vegetariër naar een feestje waar eten klaargemaakt is waar naar alle waarschijnlijkheid vlees in zit? Doe niet moeilijk, maak thuis kleine aantrekkelijke hapjes en neem dat mee en deel daarvan wat uit vooral aan de aanwezige 'kok' dat staat gewoon enorm aardig, gewoon doen.
Doe een paar keer per week iets aan sport, pak de fiets i.p.v. de auto het klinkt vreemd misschien maar niet alleen je geest sterken maar ook je lichaam sterken, maakt dat je meer zelfvertrouwen krijgt.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links