vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Wilt u meer energie? Neem rozijnen!


Onderzoekers van de California-Davis University melden dat rozijnen duursporters een zelfde energiestoot kunnen geven als sportrepen.
"Rozijnen zijn een goed alternatief voor sportrepen. Ze zitten vol vezels en voedingsstoffen als ijzer en kalium. Daarbij bevat het geen suiker of kunstmatige smaak- of kleurstoffen"

Lekker vegetarisch barbecueën


Meer dan genoeg keuze tegenwoordig om een vegetarische barbecue tot een succes te maken

Let bij de vegetarische bbq op dat vleesvervangers niet hoeven te garen. Laat deze dan ook niet te lang op de barbecue liggen, daar wordt het droog van. Ook branden deze vleesvervangers sneller aan. Zorg dus dat het rooster goed ingevet is.

"Oranje paprika voorkomt oogaandoening"


Volgens oogarts dokter Adri de Winter van het Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp kan oranje paprika de oogaandoening “macula degeneratie” tegengaan.
Deze aandoening is een ouderdomsziekte van het centrale netvlies, waardoor de kwaliteit van het centrale zicht wordt aangetast.
Een halve oranje paprika is voldoende voor de dagelijkse hoeveelheid zeaxanthine, luteïne en vitamine C.

Vlees-eters leven korter


Wie rood vlees eet, gaat eerder dood.
Wie dagelijks één portie rood vlees vervangt door een portie noten, groente of granen verlaagt zijn kans om in het komende jaar te sterven met 7 tot 19 procent.
Dat blijkt uit onderzoek van het medisch-wetenschappelijke tijdschrift Archives of Internal Medicine.

Neem een banaan i.p.v. een sportdrankje!


Onderzoekers van het Human Performance Lab aan de Appalachian State University van de North Carolina Research Campus hebben onderzocht wat een betere energiebron vormde tijdens een intensieve fietsrace: bananen of een sportdrank met koolhydraten.
Ze ontdekten dat de prestaties van de sporter hetzelfde bleven, los van of hij bananen of een sportdrankje had geconsumeerd. Het consumeren van bananen bracht echter wel degelijk verschillende voordelen met zich mee.

Granaatappel verhoogt het libido


Eerdere onderzoeken toonden al aan dat granaatappel boordevol antioxidanten zit, die beschermen tegen hartziekten, de bloedcirculatie stimuleren en verschillende vormen van kanker voorkomen.

Maar nu is ook uit onderzoek door de universiteit van Edinburg gebleken dat granaatappelsap het libido verhoogt; zowel bij mannen als bij vrouwen.

30 juni: Viva Las Vega’s Food Festival 2012


Op zaterdag 30 juni organiseert stichting Viva Las Vega’s het grootste vegetarische festival van Nederland: het Viva Las Vega’s Food Festival. Met workshops, markt, proeverijen en meer.

Voeding tegen kanker


Kruisbloemige groenten geven borstkanker-patiënten meer kans.

Door het eten van veel kruisbloemige groenten (broccoli, spruitjes, bloemkool, witte kool, boerenkool, radijs, rode kool, chinese kool) hebben borstkanker patiënten een grotere kans te overleven. Dit blijkt uit een onderzoek van Sarah Nechuta van de Vanderbilt University in Nashville.

Door het eten van vlees leef je zélf ook korter


Vlees en met name rood vlees roept bij de meeste vegetariërs al de associatie met de dood op.
Verstokte vlees-eters blijken ook nog eens zélf korter te leven door het nuttigen van dierenlijken.

Groenten en fruit verlagen kans op kanker


Groente en fruit. Kies voor ten minste 5 porties groente en fruit per dag ten behoeve van uw gezondheid en varieer regelmatig in het soort groente en fruit.
Een Europese studie tussen 1991 en 2000, waarin meer dan een half miljoen mensen mee deden heeft aangetoond dat het eten van veel fruit en verschillende groenten het risico op longkanker mogelijk verlaagt.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Next >>

vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links