vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Week van de soja 19 tot 27 september

Soja past in een gezonde voeding. Een van de beste manieren om je goed in je vel te voelen, is kiezen voor een gezonde en gevarieerde voeding. En daar past soja perfect in. Er zijn vele producten op basis van soja verkrijgbaar, die een lekkere plantaardige variatie op zuivel en vlees vormen.
 
                  
Van nature arm aan verzadigde vetten
In een gezonde voeding dienen we de hoeveelheid verzadigde vetzuren zoveel mogelijk te beperken. Verzadigde vetzuren worden ook "slechte" vetten genoemd omdat ze onze cholesterol kunnen doen stijgen. Sojaproducten bevat van nature een laag gehalte verzadigde vetzuren.
Bevat van nature omega 3 en 6
Sojaproducten bevatten de meervoudig onverzadigde vetzuren omega 3 & 6 die een belangrijke rol spelen in elke levensfase. Meervoudig onverzadigde vetzuren worden ook "goede" vetzuren genoemd omdat ze een positieve invloed hebben op onze gezondheid. De vetzuren omega 3 & 6 zijn essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam.

0% cholesterol
Beeld je eens in... lekkere, frisse drankjes en voedingsmiddelen die 100% cholesterolvrij zijn... Dat is soja! U kunt naar hartelust van alle sojaproducten genieten en hoeft zich geen zorgen te maken over cholesterolopname. Heerlijk, toch?
Verlaagt een te hoog cholesterol
Goed nieuws voor mensen met cholesterolproblemen. Wetenschappers hebben aangetoond dat 25 gram soja-eiwit in een voeding die weinig verzadigd vet en cholesterol bevat, een te hoog cholesterolgehalte in het bloed kan verlagen. Al in 1999 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration deze claim goedgekeurd en zo ook bij het Britse Joint Health Claims Initiative.

Bevat hoogwaardige eiwitten
De kwaliteit van soja-eiwitten is evenwaardig aan de eiwitten uit melk of dierlijke producten. Soja-eiwitten bevatten namelijk elk van de 8 essentiële aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. We moeten deze dus uit onze voeding halen. Sojadrinks vormen daarom het enige volwaardige plantaardig alternatief voor koemelk.
Bevat geen koemelkeiwit of lactose
Sojaproducten zijn 100% plantaardig. Ze bevatten dus geen lactose, noch koemelkeiwit.

Wist je dat we een extra planeet nodig hebben om iedereen te voeden als de wereldbevolking op hetzelfde alarmerende tempo blijft groeien en consumeren?
 
Toch is er ook goed nieuws: we kunnen er iets aan doen. Als je plantaardige soja-eiwitten integreert in je dagelijkse eetpatroon en ze gebruikt als een alternatief voor zuivel of dierlijke producten, dan heeft dat een grote, positieve impact op het milieu:

Optimaler gebruik van land: 10 keer minder grond nodig.
Efficienter gebruik van water: 100 keer minder water nodig.
Gezonder eetpatroon: betere vetzurensamenstelling, van nature zonder cholesterol.

Helpt in de strijd tegen de opwarming van de aarde: 1 kg dierlijke eiwitten zorgt voor evenveel CO2-uitstoot als 100 km autorijden.
 
Meer informatie over eten met sojaproducten zoals lekkere sojaslagroom of wat te denken van sojachocoladevla?!  zuivelvervangers startpagina nl  
 
en informatie over de week van de soja ook hier

Share |
vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links