vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Feed the World Wereldvoedseldag 16 oktober 2008

Wereldvoedseldag 16 oktober 2008
Vele organisaties schenken aandacht aan een gelijkere
wereldvoedselverdeling. Men serveert vaak een wereldvoedselmaaltijd. Wist u dat u met vleeseten eigenlijk uw medemens zeer benadeelt? Vaak, eigenlijk, meestal, wordt VEEVOER verbouwd in het buitenland en vaak op landbouwgronden waar mensen leven die honger hebben! Dit veevoer gaat naar onze varkens, kippen en andere dieren in de bio-industrie zodat "wij" vlees kunnen eten. Niet zo beschaafd dat we de mensen daar veevoer voor ons vlees laten verbouwen, terwijl zijzelf die grond goed konden gebruiken voor eigen voedselverbouwing. We hebben in Nederland lang niet genoeg grond om veevoer voor de miljoenen dieren in de bio-industrie te verbouwen!
Wereldvoedseldag is een dag waarop vele organisaties voedsel in het middelpunt brengen, om zodoende aandacht te vragen voor voedselzekerheid wereldwijd.

Er is namelijk genoeg voedsel als we maar niet meer zouden nemen dan ons gerechtmatigde portie! Zeker als iedereen plantaardige eiwitten zou nuttigen i.p.v. dierlijke!
De dag wordt jaarlijks gehouden op 16 oktober.
Voor meer info ga naar wereld-voedselverdeling.startpagina.nl

De Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO of Food and Agricultural Organisation) van de Verenigde Naties organiseert vele activiteiten rond wereldvoedseldag

Elk jaar staat een ander thema centraal.World Food Security: the Challenges of Climate Change and Bioenergy

Vele andere organisaties schenken ook aandacht aan een gelijkere
wereldvoedselverdeling.Men serveert vaak een wereldvoedselmaaltijd. Dit is een maaltijd waarin men
laat zien wat men kan eten als een ieder zijn of haar rechtmatige deel zou nemen. De maaltijd is overwegend plantaardig.
Op dit moment is het namelijk zo dat de rijke en vooral de Westerse mens, meerdere porties tot zich neemt, zelfs ook veel voedsel weggooit!

Deze dag op initiatief van FAO van de Verenigde Naties brengt tot uiting dat onze planeet ruim voldoende voedsel voortbrengt om iedere wereldburger elke dag een volwaardige maaltijd voor te zetten.(3 gangen-diner) Als we het voedsel maar eerlijk zouden delen!
Zie ook 16 oktober wereldvoedseldag omslag nl    Over het wereldvoedselvraagstuk. Met toestemming: tekst geheel over genomen (plus beetje eigen tekst toegevoegd  van veganisme eu (vegan en veggie ecards site)Share |
vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links