vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


"Vlierbessen tegen de griep"


Extract van de vlierbes (Sambucus nigra) kan griepvirussen aanpakken. Diverse onderzoeken die de afgelopen vijftien jaar naar het middel zijn uitgevoerd, laten opmerkelijke resultaten zien. Vlierbesextract als natuurlijk middel tegen infectieziekten heeft oude papieren. De indianen waren al op de hoogte van de geneeskrachtige eigenschappen van de paarse bessen.

In 1970 begint de Joodse apotheker en viroloog dr. Madeleine Mumcuoglu, in die tijd werkzaam bij het Louis Pasteur instituut in Parijs, met de vlierbes te experimenteren. Ze doet onderzoek naar de meest werkzame stof en noemt deze antivirin. Later emigreert Mumcuoglu naar Israël, waar zij in het Hadassahziekenhuis in Jeruzalem gedurende tien jaar verder onderzoek doet naar de vlierbes in samenwerking met de afdeling virologie van de Hebrew University School of Medicine.

Ze ontwikkelt een methode om antivirin in het vlierbesextract te behouden en patenteert haar vinding. Dat resulteert in 1992 in een voedingssupplement met de naam Sambucol.Bron: RD /agf

Share |
vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links