vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Zuivelvrij?

Waarom totaal vegetarisme?
(dit houdt in volledig plantaardig eten dus ook geen dierlijke producten zoals melk zuivel en eieren en honing zoals het oorspronkelijke vegetarisme eigenlijk is).
 
(Biologische) Zuivel eten of (plantaardig gestremde) kaas, is in dit geval voor dierenleed van
de geboren dieren, geen verschil helaas.
 
Moederdieren hebben het in de biologisch-dynamische(!) sector beter dan in welke andere sector maar ook zij worden lichamelijk uitgebuit.
 
Hoe komt je aan melk en kaas? Voor de melkproductie en kaas, moeten kalfjes, en geitjes geboren worden anders komt er geen melk in de uier van de moederkoe of moedergeit.
 
Het melken van het moederdier zegt tegen de hersenen van het dier:
"je kind heeft nog steeds melk nodig, want ze probeert bij je te drinken dus je moet melk aan blijven maken.
Dit beduvelen van de geest kan de boer  maanden volhouden.
Geleidelijk aan, wordt de melkproductie wel minder en dat zijn minder verdiensten voor de boer, dus dan gaat hij het moederdier "droogzetten"
Dat is stoppen met melken.
Vervolgens maakt hij haar weer kunstmatig drachtig, wordt er weer een kalfje/geitje geboren en geeft het moederdier weer volop veel melk.
Dit blijft doorgaan tot het moederdier minder melk gaat geven omdat ze ouder wordt en dan gaat ze naar het slachthuis en wordt ze ingeruild voor een jongere moeder die meer melk geeft na de geboorte van haar kind.
 
De boeren maken hun vrouwelijke dieren kunstmatig drachtig, en middels een echo kijken ze of dat ook gebeurd is, zo niet:  dan gaat de boer weer een poging doen het moederdier drachtig te maken.
(lukt dit niet na enkele keren dan kost dit teveel en gaat dit moederdier naar de slacht)
Deze dieren zouden nooit zoveel keer drachtig worden als ze nu worden bij de boer.
Door zijn toedoen worden er zoveel dieren geboren.
 
Als de dieren uierontsteking krijgen worden ze met weinig middelen beter gemaakt, als de antibioticum te duur wordt, dan gaat ook deze moeder naar het slachthuis.
 
De jonge diertjes die geboren worden:  De bio-industrie:
Ook vanuit de biologische sector worden alle geboren mannelijke dieren zoals stierkalfjes en geitenbokjes bijna direct na geboorte afgevoerd naar de bio-industrie en binnen enkele weken vetgemest en geslacht. 
Deze dieren zijn namelijk van elke sector (dus ook van de biologische sector) de "bijzaak" van deze zuivelindustrie:  zij geven geen melk namelijk en kunnen dus niet ingezet worden als moedermelkdier.
 
Er is geen biologische sector voor geitenbokjes en ook niet voor stierkalfjes.(ook niet voor haantjes).
 
Vegetarische kaas wordt nog steeds van (heel veel liters) dierenmelk gemaakt en die melk komt van de koe of de geit als ze drachtig was en haar jong geboren is.
Die moederdieren moeten steeds drachtig gemaakt worden om de boer melk te geven, steeds opnieuw worden er "bijzaak" dieren geboren die dus steeds opnieuw de bio-industrie ingaan.(dat zijn de mannelijke dieren)

Geen geboortes betekent: geen melk (en dus geen kaas)

 
Zuivel, ook al is die biologisch, staat voor: bio-industrie
en staat voor
: moord op stierkalfjes, geitenbokjes en  haantjes.
Voor jouw bekertje melk of kaas op de pizza wordt op de achtergrond een hele diermishandelende industrie in stand gehouden met jouw geld.

Bel een willekeurige geitenhouderij of melkveehouderij en vraag hen waar hun geboren mannelijke dieren naartoe gaan
 
Haantjes worden trouwens doorgaans bij de geboorte direct versnipperd of vergast.
In de biologische eierenlegsector loopt er wel eens een verdwaalde haan bij of soms een paar haantjes, dat staat ook gezellig en kost de boer niet heel veel extra maar het gaat ook bij hem om de eieren.

Sommige biologische boeren laten hun legkippen niet 1 maar 2 jaar leven. Dan wordt de eischaal te dun en moeten deze kippen omgeruild worden met jonge kippen die wel sterke eierschalen maken.
De "oude" kippen moeten de boer nog wel wat opleveren, maar aangezien zij voor legkip gebruikt zijn, hebben ze weinig vlees* en zijn deze kippen nog alleen goed voor de soep.
Ze worden dan als "soepkip" verkocht en vanwege de lage opbrengst, doorgaans zeer ruw gevangen en behandeld.

(*alleen slanke kippen kunnen veel eieren leggen, soms wordt zelfs gebruik gemaakt van uithongering van de leg-kippen om ze flink te laten leggen)

 
Niet voor mij maar voor de dieren in de bio-industrie hoop ik dat jij je wilt verdiepen in het leed van de zuivelindustrie
en wens je heel veel wijsheid!

Stop de vee-industrie!
 

 

 


 
bronnen:  isis-veganisme.nl  veganisme startpagina nl
bio-industrie startpagina nl waardelozehaantjes menodi
ciwf gezondesnacks.nl


Share |
vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links