vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Librije vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant

De Librije in Zwolle is door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland.

Chef-kok Jonnie Boer is blij met de titel. ,,Ik heb het koken met groenten altijd geweldig gevonden. Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken”, liet hij in een reactie weten.

In verband met het uitkomen van de nieuwe Michelingids dinsdag, wilde Stichting Wakker Dier weten in welk sterrenrestaurant mensen het beste terechtkunnen voor een vegetarisch diner. Volgens de stichting houdt de organisatie van de Michelingids geen rekening met duurzaamheid. Wakker Dier hoopt haar met deze verkiezing wakker te schudden.

Au coin des bons enfants in Maastricht gaat er met de tweede prijs vandoor. Schathoes Verhildersum in Leens strijkt de derde prijs op.

De jury bestond uit Tros-presentatrice Antoinette Hertsenberg, presentator en sexy vegetariër Leon Verdonschot en vegetarisch kok bij de Volkskeuken Pay-Uun Hiu.Pay-Uun Hiu roemt ,,de jonge groenten, afkomstig uit de eigen kas van De Librije: piepkleine worteltjes, ienemienie paksoytjes, babywitlofjes, pinkdunne courgettes en pas ontkiemde aspergekopjes”. Au coin des bons enfants serveert originele gerechten, zoals gebakken grapefruit en gecaramelliseerde witlof met aardappelsaus en truffel. Bij Schathoes Verhildersum smaakte de vloeibare salade "net zo fantastisch als haar naam klinkt!” De jury voelde zich bij alle drie de restaurants als vegetariër zeer welkom.


ANP

Share |
vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links