vegetarische boeken___ vegetarisch spiritueel

 

NIEUWS

 

voedsel varia

 

 

 

 

vega-gezond


 


Groenten en fruit verlagen kans op kanker


Groente en fruit. Kies voor ten minste 5 porties groente en fruit per dag ten behoeve van uw gezondheid en varieer regelmatig in het soort groente en fruit.

Een Europese studie tussen 1991 en 2000, waarin meer dan een half miljoen mensen mee deden heeft aangetoond dat het eten van veel fruit en verschillende groenten het risico op longkanker mogelijk verlaagt.

Dat staat in het proefschift Quantity & Variety, Fruit and vegetable consumption and bladder and lung cancer risk van Frederike Büchner.

In de studie kregen 1.830 mensen de diagnose longkanker te horen. De hoeveelheid groenten die deze mensen hadden gegeten, bleek niet van invloed op het longkankerrisico. Maar een gevarieerde consumptie van groenten leek het risico op longkanker wel gunstig te beïnvloeden.

Wat de fruitconsumptie betreft, maakt dit onderzoek duidelijk dat meer fruit (minimaal twee stuks fruit per dag) het risico op longkanker verlaagt. De variëteit heeft geen invloed op het ontstaan ervan.

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Ook het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is duidelijk over de preventie van plantaardige voeding tegen kanker:

Een voedingspatroon met veel verschillende groente, fruit, volkorenproducten en peulvruchten kan uw risico op kanker verlagen.

Plantaardige voeding is gezond, omdat:

- Het weinig calorieën bevat. Dit helpt uw gewicht op peil te houden.
- Het in belangrijke vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytochemicaliën voorziet. Dit beschermt uw lichaam tegen ziekten en vrije radicalen.
- Het veel vezels bevat. Dit zorgt voor een goede spijsvertering en geeft u langer een vol gevoel.

Niet alle plantaardige voedingsmiddelen bevatten dezelfde vitaminen, mineralen en fytochemicaliën. Eet daarom zo gevarieerd mogelijk en kies groente en fruit uit iedere kleurgroep (rood, oranje, groen, geel, wit, paars). Zo bent u er zeker van dat u zoveel mogelijk gezonde stoffen in voldoende mate binnenkrijgt.

Share |
vegetarische-restaurants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS:

Rawfood restaurants en juicebars
 

 

 

 

afvallen

AFVALLEN

 

 

 

zuivelvrij?ZUIVELVRIJ?
 

 

 

 

Links